A kurkuma gyulladáscsökkentő hatásáról és a répa elképesztő vitamintartalmáról már rengeteget hallhattunk, szóval épp ideje összehozni őket egy fantasztikus őszi levesben! Az elkészítése pofonegyszerű, a legjobb pedig, hogy tényleg átmelengeti a testünket, szóval készüljük el, mert ha egyszer megfőzzük, garantáltan többször is meg fogjuk még!
Hozzávalók:
- 1 kg répa meghámozva, felkarikázva
- 1/4 csésze olíva olaj
- 2 póréhagyma felkarikázva
- 1 fej (kábé 10 gerezd) fokhagyma apróra vágva
- 2 ek. kurkuma
- 1 tk. friss kakukkfű
- 8 csésze zöldség alaplé
- 1 csésze kókusztej
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsiben oszlassuk el a répakarikákat, öntsünk rájuk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk majd süssük őket 45-50 percig.
- Egy nagyobb lábosban hevítsük fel a maradék olívaolajat, és pároljuk meg rajta a fokhagymát és a póréhagymát! Adjuk hozzá a fűszereket, majd mehet bele a megsült répa is! Öntsük fel az alaplével! Fedjük le és 1-1,5 órán keresztül főzzük kis lángon.
- A kész levest pürésítsük botmixerrel vagy robotgépben, adjuk hozzá a kókusztejet! Ízlés szerint sózzuk még!