Ne hagyd ki! Tejszínhabos-sütőtökös pite

nlc | 2017. November 06.
A legnépszerűbb őszi alapanyag a sütőtök. Millióféle ételt készíthetünk belőle, ha nem csak szimplán megsütve szeretnénk kikanalazni a héjából. Ha pedig sütisütésre vetemednénk, akkor az mindenképpen egy krémes sütőtökös pite legyen, tejszínhabbal jól megpakolva. Így még a sütőtököt ellenzők maroknyi táborát is sikerül meggyőznünk.

A sütőtök amellett, hogy édesen finom, nagyon jó hatással van az egészségünkre. Hihetetlenül magas béta-karotin tartalmának köszönhetően védi a látóidegeket, ezáltal jó hatással van a szem működésére is. Magas rosttartalma miatt pedig a bélműködést optimalizálja, és annak ellenére, hogy édes csemege, nem is vészes a kalóriatartalma.

A sütőtökös pite és társai

A sütőtökleves és a sütőtökös pite mára már klasszikusnak számítanak, emellett isteni saláták, köretek, mártogatósok és persze sütemények is készülhetnek sütőtökből. Ha nem tudnánk megenni tehát a sütőben sült tököt, akkor sem kell kétségbeesnünk, hiszen számtalan lehetőségünk van a további felhasználásra. Desszert szekcióban a sütőtökös pite mellett őrülten finom a sütőtökös palacsinta, csokitorta sütőtökkel és persze a sütőtökös muffin is.

A tejszínhabos-sütőtökös pite hozzávalói

A tésztához:

A krémhez:

Díszítéshez:

4 dl habtejszín

A tejszínhabos sütőtökös pite elkészítése

Exit mobile version