Fantasztikus 2 in 1 desszert: a tiramisu-sajttorta

nlc | 2017. November 07.
Ha te is nagy rajongója vagy a New York-i sajttortának és a tiramisunak is, van egy szenzációs hírünk: nem kell választanod! Az amerikai és az olasz emblematikus finomságot ugyanis simán összehozzuk most egy tányérra, a tiramisu-sajttortában.

Az eredeti New York-i sajttorta már sok mindenkit megihletett, így megszámlálhatatlan verziója létezik és kering is a világhálón. Mi most egy másik nagy kedvenccel, a tiramisuval kombináltuk. Az eredmény pedig fantasztikus.

Sajttorta, a nagy kedvenc

Azt semmiképpen sem szeretnénk állítani a tiramisu-sajttortáról, hogy egy könnyű desszert, tehát aki hajlamos a bűntudatra, annak inkább más ebéd utáni finomság után kell néznie. Bár létezik sokkal becsapósabb verziója is, hiszen az epres sajttortát a gyümölcs miatt nem is gondoljuk annyira vészesnek. Persze létezik egészen ígéretes rapid sajttorta, ami sütés nélkül készül, így az elfoglalt háziasszonyok imádni fogják. A legkisebbeknek pedig a színes unikornis-sajttorta lesz a tuti befutó.

A tiramisu-sajttorta hozzávalói (22 cm-es formához)

Az tortaalaphoz:

A töltelékhez:

A tiramisu sajttora elkészítése

Fontos, hogy a tojások szoba-hőmérsékletűek legyenek, a mascarponét pedig fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, mielőtt nekiállunk elkészíteni a tiramisu-sajttorát.

Exit mobile version