A paleolit étrend a magas fehérje- és alacsony szénhidrátbevitelen alapul, nevét onnan kapta, hogy a már paleolit korban is elérhető ételeket preferálja. Hogy mennyire hihetünk ennek a diétának, kérdéses, de most mutatunk egy olyan alternatív tésztareceptet, amit a paleó hívei és ellenzői is dicsőíteni fognak.
Hozzávalók
1 és 1/2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd darált fokhagyma
40 gramm szeletelt gomba
90 gramm kockára vágott kaliforniai paprika
2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva
75 gramm cseresznyeparadicsom, elnegyedelve
170 gramm marinaraszósz
3 nagy hámozott sárgarépa
só és bors ízlés szerint
1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom a tálaláshoz
Önts olajat egy nagy serpenyőbe, és közepesen alacsony hőmérsékleten melegítsd fel. Tedd bele a fokhagymát, a gombát, a piros paprikát, két evőkanál friss bazsalikomot, és süsd őket 5 percig. Ezután add hozzá a paradicsomot, és főzd még nyolc percig. Zöldséghámozóval szeleteld bele a répákat is, mintha spagettiszálak lennének, majd az egészre öntsd rá a marinaraszószt. Ha kész, öntsd át egy tálba, és szórd meg egy kis bazsalikommal.