A keksztekercs azért is lehet a nagy kedvenc, hiszen oly sokféleképpen lehet variálni. Az eredeti keksztekercs természetesen sok-sok cukros vajjal bekevert töltelékkel készül, de akinek ez sok lenne, készítheti gesztenyésen, emellett léteznek egészen különleges keksztekercsreceptek is, amiket szintén érdemes kipróbálni.
Retró keksztekercs
Hiába a gasztroforradalom, a különféle diéták és ételallergiák, a gyerekkori kedvenc sütik, úgy tűnik, mindig is nagy slágerek maradnak. A keksztekercs mellett ilyen nagy kedvenc a tejberizs, a kókuszkocka, a Fanta szelet, a kaszinótojás és a sajtos roló.
Meggyes keksztekercs hozzávalói
2 rúdhoz:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
- 6 dkg kakaópor
- Krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7+7 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg magozott meggybefőtt
Meggyes keksztekercs elkészítése
- A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a szoba-hőmérsékletű vajjal és annyi tejjel, hogy formázható masszát kapjunk.
- Közben a krémhez a vajat összedolgozzuk a a cukorral és 7 dkg kókuszreszelékkel.
- A kakaós masszát két részre osztjuk, egyik felét kókuszreszelékkel megszórt felületen kinyújtjuk, és megkenjük a vajas krémmel, rápakoljuk a meggybefőtt felét, majd szorosan feltekerjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik felével is, és a 2 rudat hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára, mielőtt felszeletelnénk.