Hozzávalók:
- fél bögre (vagy kevesebb) cukor
- 1 csipet só
- 4 bögre (1 l) 2,8%-os tej
- 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
- 1 púpos bögre rizs
(A bögre 2,5 dl-es)
1. A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdene forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst.
2. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és állandó kavarás mellett addig főzzük, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot.
3. A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban megdagadjon.
4. Kakaós vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk. Csokiöntettel sem rossz.
A receptet és a képet Rupáner Galló Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.