Krumplipürével vagy hasábburgonyával – tulajdonképpen mindegy is, csak rántott hús legyen. Így nőttünk fel, és soha nem is fogjuk megunni. Főleg akkor nem, ha alkalmanként egy kis csavart is viszünk bele.
Hozzávalók 4 személyre:
- 16 dkg liszt
- kevés cukor
- ízlés szerint só
- 3 tojás
- a sütéshez olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 ek. sárgabaracklekvár
- 50 dkg csirkemellfilé
1. A barackot cukros vízben felforraljuk, félretesszük, hagyjuk állni 20 percet, hogy megpuhuljon. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percig állni hagyjuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, majd a hűtőbe tesszük. A tojássárgájához adjuk a lekvárt, a bort és 10 dkg lisztet. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét, hogy ne törjük össze a habot. Ezután hozzáadjuk a felkockázott barackot.
3. A csirkecsíkokat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a masszában megmártjuk, bő, forró olajban kisütjük. Szalvétán lecsepegtetjük, és rizzsel tálaljuk.