Kicsit most félretesszük a kedvenc csirkemellből készült recepteket, és csirkecombfiléből készítjük az ebédet. Kuszkusz helyett elkészíthető természetesen rizzsel is!
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csirkecombfilé
- 1 ek. vaj
- só
- 15 dkg fehér szőlő
- 1 csokor friss menta, aprítva
- csipet őrölt fahéj
- csipet csilipor
- 25 dkg kuszkusz
- 5 dkg mazsola
- 1 dl olaj
A csirkecombfilét felcsíkozzuk, sózzuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkehúst. Kb. 10 perc sütés után hozzáadjuk a megmosott szőlőszemeket, a fűszereket, illetve a vágott menta felét, majd 5 perc alatt készre főzzük. (Ha kezdene letapadni, egy kis vízzel pótoljuk az elfőtt levet.) Közben a kuszkuszhoz másfélszeres mennyiségű (kb. 3,5 dl) vizet felteszünk forrni. Beletesszük a mazsolát, 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, enyhén megsózzuk, és belekeverjük a kuszkuszt, illetve az olajat. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék mentát a húshoz keverjük, majd a kuszkuszra tálaljuk.