A bögrés sütik között sok kedvencünk van: nyáron az epres sütik, ősszel az almás sütik, ilyenkor télen pedig egyértelműen a diós sütik a legnagyobb kedvencek.
Rupáner-Gallé Margó a Rupáner-konyha gasztroblog szerzője. Elsősorban könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthető házias finomságokat és bögrés süteményeket készít.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 3-4 ek. sertészsír
- 1 bögre kristálycukor
- 2 tojás
- 2 bögre fehér finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 3 ek. baracklekvár
- 1 bögre 2,8%-os tej
- + a tetejére darabolt dió ízlés szerint
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre.
2. A tészta hozzávalót összekeverjük.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük.
4. A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
5. Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
6. A süteményt nem szabad forrón megvágni, meg kell várni, míg langyosra nem hűl, különben nem lehet szépen szeletelni. Ez a süti egyébként másnap talán még finomabb!