Gasztro

Penészes, lejárt húsárukat találtak egy fővárosi piac hentesénél

Súlyos higiéniai problémákkal és élelmiszerbiztonsági mulasztásokkal szembesültek a Nébih ellenőrei egy fővárosi piacon működő hentesnél. Lejárt és penészes hústermékeket is találtak.

A Nébih közleménye szerint a hentesbolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be. A termékek között jelentős mennyiségben voltak a lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, jelöletlen vagy dokumentáció hiányában nem nyomon követhető élelmiszerek. Az árucikkek egy része penészes, erősen szennyezett volt, továbbá a hűtési lánc megszakításával, szobahőmérsékleten tárolták őket, illetve, kifejezett jogszabályi tiltás ellenére lefagyasztották. 

Az egész üzletben nagyfokú rendetlenség uralkodott, az élelmiszert tartalmazó kartondobozokat, ládákat a padlón tárolták, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az elsődleges funkcióját be nem töltő, működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak. Minderről videó is készült, a Nébih jó kis science thriller zenét tett alá hangulatfestőnek:

Az élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt összesen több mint 3,2 tonna termék forgalomból kivonását, forgalmazásának megtiltását és megsemmisítését rendelte el a Nébih. Egyúttal azonnali hatállyal felfüggesztette a kereskedelmi egység tevékenységét a fővárosi piacon, de miután a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hibákat azóta a hentesbolt kijavította, a Nébih szakemberei feloldották a tevékenység felfüggesztését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top