Gasztro

Így néz ki egy 600 dolláros menü a világ egyik legjobb éttermében

Egy ausztrál lány megmutatta, milyen ételeket készítenek a világ egyik legjobb (és legdrágább) éttermében.

Lehet annyira jó egy vacsora, hogy megérje 600 dollárt, azaz több mint 150 000 forintot fizetni érte? Egy ausztrál egyetemista lány szerint határozottan.

A fiatal lány a szuper puccos Saison étterembe ült be egy 1 fős vacsorára, a hely egyébként 37. a világ legjobb éttermei között. A lelkes gourmet aztán végigdokumentálta, milyen fogásokat hoztak ki neki, és részletes leírás kíséretében meg is osztotta az internet népével.

Kapott például egy ilyen nem túl extrának kinéző teát, amely szerinte a „legmennyeibb tea” volt az életében:

Aztán egy bébispenótos, kaviáros cuccot evett, aminél még azt is megtudta, hogy hívták a tehenet, amelynek tejéből a tisztított vaj készül (Bellának):

Ázsiai ihletésű halas csoda – a hal sashimiként és szójában sült változatban is terítékre kerül:

Geoduck, vagyis iszapkagyló, avagy merészebben falloszkagyló. Érdemes rákeresni, ritkán lát az ember valami ennyire visszataszítót:

Ez pedig szuper krémes, friss tengerisün, amely szerinte a menü legjobb fogása volt:

Sütőtök háromféleképpen:

Félig átsült antilophús cikóriával és zöldfűszerekkel töltve, mézes mártással:

Füstölt fagylalt sós karamellel, ami elvileg eléggé lenyűgöző:

És brownie arannyal – ez elvileg nincs is a menün, csak akkor kapod, ha összehaverkodsz a felszolgálóval:

Azt nem tudjuk, hogy tényleg megérte-e a 600 dollárt, de azért elég vagányul hangzik…

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top