Készülhetnek édes és sós vendégváró falatok is, mert délután, amíg a vacsorát várjuk, pont az ilyen könnyű falatkákra lesz szükség.
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta kiolvasztva
- 15 dkg natúr krémsajt
- 5 dkg darált reszelt gouda
- só, bors
- 25 dkg csiperke gomba
- kevés étolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás a lekenéshez
- petrezselyem a díszítéshez
1. A kiolvasztott leveles tésztát kiterítjük, és kis téglalapokra vágjuk.
2. A krémsajthoz hozzáadjuk a reszelt gouda sajtot, enyhén sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
3. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Az olajat egy serpenyőbe öntjük, illatosra pirítjuk a felszeletelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és kb. 10 percig pirítjuk.
4. A levelestészta-lapokat megkenjük a sajtos krémmel, és ráterítünk 2-3 szelet gombát. A széleket felhajtjuk, a peremét lekenjük tojással, és 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.