Ez a legjobb téli süti: sajttorta, amiben benne van az egész karácsony

nlc | 2017. December 26.
Narancs, szegfűszeg, gyömbér, fahéj – nemcsak illatos, de őrülten finom is ez a sajttorta. Ha már elfogyott a bejgli és a zserbó, feltétlenül próbáljátok ki!

Nem nagyon találkoztunk még olyan sajttortával, ami ne ízlett volna, szinte kódolva van a receptben a siker, de ez a diós-narancsos verzió mind közül a legeslegjobb. Karácsonykor jobbat nem is tudunk elképzelni!

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű formához:

Az alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

1. A zabkekszet késes betétű robotgépben összedaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd a kettőt összekeverjük. A tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy oldala is legyen. A formát hűtőbe tesszük, hogy minél előbb megszilárduljon a kekszalap. (A legjobb, ha egy kivehető aljú piteformát használunk.)
2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Belekeverjük a darált diót, a kandírozott narancsot, a narancshéjat és narancslevet is.
3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk. 
4. A tejszínes mascarponét belesimítjuk a kekszalapba és visszatesszük a hűtőbe.
5. 5 dkg tejcsokoládét megolvasztunk, majd beleszórjuk a mézeskalácsfűszert. Ezzel a csokival meglocsoljuk a tortánkat, majd egy kenőkéssel vagy kiskanállal összemárványozzuk a krémet a csokival.
6. A torta tetejét megszórjuk kandírozott naranccsal, és már tálalhatjuk is!

Exit mobile version