A híres amerikai csokis keksz már nálunk is népszerű – nem véletlenül, hiszen az egyszerű vajas keksz omlós, tele van olvadós csokidarabkával, és pikk-pakk összedobja az ember.
Ehhez a felturbózott változathoz a szokásos alapanyagokon túl szükségünk lesz még apró ropogtatnivaló sós perecre és tejkaramellára is – ezeknek a kombinációja adja meg a keksz izgalmas, édes-sós ízét.
Az összeállítás úgy indul, mint szokásosan az ilyen jellegű kekszeknél: először összekeverjük külön a száraz hozzávalókat, majd külön a nedveseket, végül pedig összedolgozzuk egységes masszává. Az egyedüli trükk annyi, hogy a karamelldarabkákat bele kell nyomkodni a korongok közepébe, de ez sem igazán nagy művészet, a megsült kekszekben megbújó olvadt karamellakrémért cserébe pedig tényleg igazán megéri a fáradságot.
Itt egy videó, ami részletesen bemutatja, hogyan készül:
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 csésze puha vaj
- 1 csésze barna cukor
- 1/2 csésze kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 2 csésze apróra tört sósperec
- 1 és fél csésze csokidarabka
- 1 és fél csésze tejkaramella