A lencsében rengeteg lehetőség van, és még több, ha a vörös lencsét is bevesszük a felhasználható alapanyagok sorába. Elvégre az is lencse!
Quiche zöldségekkel és vörös lencsével
Tészta:
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 4-5 evőkanál víz
Töltelék:
- pár csipet só
- 30 dkg vörös lencse
- 3 fej gomba
- 8 dkg parmezán
- 2 dl tejszín
- csipet őrölt bors
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 1 db édeskömény
A tészta:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, és a vízzel összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 30 percet hűtjük.
A töltelék:
A vörös lencsét annyi vízben, amennyi ellepi, fogkeményre főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombát felkockázzuk, az édesköményt felcsíkozzuk. Egy serpenyőt felmelegítünk, majd beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, megfonnyasztjuk benne. Ezt követően hozzáadjuk egyszerre a gombát és az édesköményt, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük a vörös lencsét. Belereszeljük a parmezánt. A tejszínhez adjuk a felvert tojásokat, majd belekeverjük a zöldségeket. A tésztát kinyújtjuk és a formába simítjuk. A kilógó részeit levágjuk. Megböködjük, majd beleöntjük a masszát, és 40-45 percig 200 fokon sütjük. A szalonnát közben megpirítjuk és tálaláskor a quiche-re szórjuk.