Gasztro

Szilveszteri pezsgős palacsinta

Szilveszterre palacsinta? Miért is ne! A pezsgővel dúsított, eperlekvárral megbolondított palacsinta tökéletes választás az év utolsó bulijára. Készítheted desszertnek, de egy tartalmasabb leves után második fogásként is ideális. Az alkohol a sütés közben elpárolog, így a gyerekek is megkóstolhatják. Mennyei, elronthatatlan, és még gyorsan is megvan. Olyan muszáj-elkészíteni szilveszteri palacsinta. Mutatjuk a receptet.

A szilveszteri pezsgős palacsinta hozzávalói

  • 5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl száraz pezsgő
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • eperlekvár
  • csipet só

Így készül

A szilveszteri pezsgős, eperlekváros palacsinta elkészítéséhez keverőtálba mérd ki a tejet. Robotgéppel sorrendben keverd el benne egyesével a tojásokat, a cukrot, az olajat, a sót, a lisztet, majd a sütőport, legvégén pedig a narancshéjat. A hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb keveréket kell kapnod. Hagyd pihenni 15 percet, majd add hozzá a pezsgőt is. Ha szükséges, sűrítsd még kevés liszttel.

Forrósítsd fel a palacsintasütőt, és egyesével süsd meg a megszokotthoz képest kicsit vastagabb palacsintákat.

Az eperlekvárt melegítsd fel, de épphogy meleg legyen, semmiképp se forrjon föl. Locsold meg vele a csúsztatott palacsintákat. Tortaszerűen szeletelve kínáld.

Szilveszteri pezsgős palacsinta

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top