Szilveszteri pezsgős palacsinta

nlc | 2017. December 31.
Szilveszterre palacsinta? Miért is ne! A pezsgővel dúsított, eperlekvárral megbolondított palacsinta tökéletes választás az év utolsó bulijára. Készítheted desszertnek, de egy tartalmasabb leves után második fogásként is ideális. Az alkohol a sütés közben elpárolog, így a gyerekek is megkóstolhatják. Mennyei, elronthatatlan, és még gyorsan is megvan. Olyan muszáj-elkészíteni szilveszteri palacsinta. Mutatjuk a receptet.

A szilveszteri pezsgős palacsinta hozzávalói

Így készül

A szilveszteri pezsgős, eperlekváros palacsinta elkészítéséhez keverőtálba mérd ki a tejet. Robotgéppel sorrendben keverd el benne egyesével a tojásokat, a cukrot, az olajat, a sót, a lisztet, majd a sütőport, legvégén pedig a narancshéjat. A hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb keveréket kell kapnod. Hagyd pihenni 15 percet, majd add hozzá a pezsgőt is. Ha szükséges, sűrítsd még kevés liszttel.

Forrósítsd fel a palacsintasütőt, és egyesével süsd meg a megszokotthoz képest kicsit vastagabb palacsintákat.

Az eperlekvárt melegítsd fel, de épphogy meleg legyen, semmiképp se forrjon föl. Locsold meg vele a csúsztatott palacsintákat. Tortaszerűen szeletelve kínáld.

Fotó: Pinterest

Exit mobile version