Lassan hozzá kell szoknunk, hogy mostantól nemcsak ét-, tej- és fehér csokoládé létezik, hanem rózsaszínű is. Szeptemberben magunk is beszámoltunk arról, hogy a zürichi székhelyű Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég 13 év próbálkozás után sikeresen előállította a rubin csokoládét, most pedig arról adhatunk hírt, hogy a különleges csokiból terméket készít a Nestlé.
A rózsaszín árnyalatú masszából a svájci cég Kit-Kat csokoládékat gyárt majd először a japán és a koreai piacra, majd még idén a világ számos piacán, így Magyarországon is bevezeti.
Ekkora szenzáció, mint a rózsaszín csoki, 80 éve nem jött szembe a csokoládék piacán, ekkor találták fel ugyanis a fehér csokit, amely a nevével ellentétben nem csokoládé, mivel előállításához nincs szükség a barnás színt adó kakaó-szárazanyagra, csak a kakaóvajra. A rubin színű csokinál viszont a jelek szerint felhasználják a kakaóbab minden fontos elemét.
A rubin csokit kifejlesztő szakemberek szerint az új csokoládé nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy hozzáadott gyümölcsös aromát, mégis a bogyós gyümölcsökre emlékeztet az íze, ha megkóstoljuk.