Gasztro

Halkabban ropog a nőbarát chips

Az állítólagos női nassolási szokásokhoz alkalmazkodik majd a nőbarát rágcsa. De biztosan akarjuk?

A PepsiCo női igényeket kiszolgáló rágcsálnivalók kifejlesztésén dolgozik – árulta el Indra Nooyi, a cég vezérigazgatója egy rádióinterjúban. Elmondta, hogy a nemek eltérő nassolási szokásait vizsgálva rájöttek többek között arra, hogy a nők például nem szeretik lenyalogatni az ujjaikat vagy a szájukba borítani a zacskó alján maradt darabkákat, de arra is, hogy jobban zavarja őket a hangos ropogtatás. Éppen ezért a „nőbarát chips” halkabban ropog majd, mint hagyományos társai, és kevésbé ragacsozza össze az ujjakat, a zacskója pedig akkora lesz, hogy beleférjen egy kézitáskába.

A nőknek kifejlesztett rágcsák ötlete máris sokaknál kiverte a biztosítékot, a közösségi oldalakat elözönlötték a kritikus megjegyzések a témában. Íme néhány: 

„Istenem, köszi PepsiCo! 26 évig nem tudtam élvezni egy rágcsálnivalót, mert annyira férfias és nagy volt, de most majd a kis, törékeny kezeimmel is ehetem. A feminizmus végre elért valamit!”

„Ici-pici rózsaszín csomagokra van szükségünk, ici-pici rózsaszín chipszekkel a női szájakba.”

„Ezek szerint a PepsiCo egyik vezetője azt mondta, hogy nők nem szeretnek Doritost és más ropogós, maszatos nassolnivalókat enni? Bocsánat, én még sosem találkoztam ilyen nővel, magamat is beleértve.”

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top