Gasztro

Kiakadtak a vevők, mert nem veszik vissza tőlük a régi szódapatronokat

Hiába ígérte korábban a gyártó, nem veszik vissza mindenhol a régi szódapatronokat. Az újakat pedig még nem lehet kapni, igaz, ezek az eldobható fajták elég drágák.

Idén januártól nem árulnak visszaváltható szódás patront. A gyártó cég, a répcelaki Liss korábban azt közölte, hogy a régi patronokat március végéig visszavásárolják. Ám többen panaszkodnak, hogy a boltokban hallani sem akarnak erről, az új patronokat pedig még sehol sem lehet kapni – írja Az Én Pénzem.

A cég elismerte, hogy tudnak a problémáról, és szóltak az üzleteknek. Ám a helyzet bonyolultabb, a Spar szerint még tárgyalnak a gyártóval, hogy rendezzék a helyzetet. A Tesco közben lépett, visszaveszik az üres patronokat a vásárlóktól.

Nagy összegre azonban senki ne számítson, egy doboz szódapatronért 70, habpatronért 35 forintot adnak. Pedig a forgalomból való kivonás előtt helyenként 400 forint volt a betétdíj.

A régi patronok helyett eldobható, nem visszaváltható patronokat lehet használni az arra alkalmas szifonokban. A Tescóban márciustól árusítják az új típust. Igaz, áruk meglehetősen borsos: tíz szódapatron 999, tíz habpatron pedig 1290 forintba kerül. Ennyiért már megéri bubis ásványvizet venni vagy szikvízkészítőktől vásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top