Még mindig nem tudod, mivel lepd meg a szerelmedet (vagy magadat) Valentin-napon? Egy ellenállhatatlanul csokis desszerttel aligha nyúlhatsz mellé – akkor is, ha a párod (vagy te magad) vegán, netán gluténmentes diétát folytat. Épp tudunk egy isteni csokitortát, mely mindkét kategóriába beillik.
Hozzávalók:
- fél csésze kakaópor
- fél csésze barna cukor
- 400 g sütőtökpüré
- 1 csésze juharszirup
- 2 tk. vaníliakivonat
- fél tk. só
- 220 g étcsoki
- 1 csésze kókuszolaj
- kókusztej, málna, porcukor
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt, valamint készíts elő egy sütőpapírral borított, kiolajozott tortaformát.
- A kakaót, a cukrot, a sütőtökpürét (használhatsz boltit, vagy elkészítheted saját magad is: ehhez belezz ki egy sütőtököt, főzd puhára, majd villával nyomkodd pürésre), a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a sót mind helyezd egy nagy keverőtálba.
- A csokit olvaszd fel a kókuszolajjal, és mikor teljesen felolvadt, öntsd a többi hozzávalóra. Keverd el az egészet alaposan.
- Az így kapott tésztát öntsd a tortaformába, és egy spatulával egyengesd el a tetejét. Ezután 60 percig süsd.
- 15 percen át hagyd állni, ezelatt készítsd el a díszítést: a lehűtött kókusztejhez keverj egy kis cukrot, majd verd habos állagúra.
- Tálald a tortát málnával, kókusztejszínnel meglocsolva és egy kis porcukorral meghintve. Jó étvágyat hozzá!