Első hallásra valószínűtlennek tűnhet, pedig igaz: mindössze két alapanyagból elkészíthető egy ízletes epersorbet vagy éppen csokiszuflé.
Epersorbet
Hozzávalók: 45 dkg eper, negyed csésze méz
Elkészítés:
- Mossuk meg és vágjuk félbe az eperdarabokat, majd egy műanyag edénybe helyezve tegyük őket a fagyasztóba.
- Ha kellően megfagytak, vegyük ki őket, és mixeljük össze a mézzel.
- Az így kapott krémet helyezzük a mélyhűtőbe, ha pedig eléggé megfagyott a massza, tálalhatjuk.
Csoki szuflé
Hozzávalók: fél csésze mogyoróscsokoládé–por, 2 tojás
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Külön edényekbe válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét.
- Verjük fel keményre a tojásfehérjét, a tojássárgáját pedig keverjük el a mogyoróscsokoládé-porral.
- Egy fakanállal óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét a csokoládés masszába.
- Vajazzuk ki a kis szuflé sütőformákat, és mindegyiket töltsük meg háromnegyedig a csokis masszával.
- Az így előkészített szuflékat helyezzük be egyenként az előmelegített sütőbe, és 15-17 perc alatt süssük készre.
(Forrás: Tasty.co)