Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Ez a grépfrútos-avokádós vitaminsaláta elűzi a téli rosszkedvedet

Együk magunkat egészségesre és boldogra ezzel a vitaminbomba salátával!

Ebben a hideg, havas téli időben nem csoda, ha az ember a konyhában keres menedéket. Ez azonban nem kell, hogy feltétlen pluszkilókkal járjon: olyan ételekkel is feldobhatjuk a hangulatunkat, melyek kifejezetten egészségesek, és az alakunk sem sínyli meg őket. A most következő grépfrútos-avokádós saláta éppen ilyen.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 ek. fehérborecet
  • 1 tk. dijoni mustár
  • fél tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 2 közepes grépfrút
  • 2 avokádó
  • 1 édeskömény
  • 60 g rukkola

Elkészítés:

  1. Készíts el először az öntetet: keverd össze a fehérborecetet a mustárral, a sóval és a borssal, majd tedd félre.
  2. A grépfrútot szeleteld fel és finoman hámozd meg. Az avokádót vágd fel kockákra, az édesköményt pedig szeletekre.
  3. Mindent púpozz a rukkola tetejére, végül pedig locsold meg az egész salátát az öntettel. Fogyaszd friss bagettel, pirítóssal halak vagy csirke mellé.

thekitchn

Címlap

top