Ebben a hideg, havas téli időben nem csoda, ha az ember a konyhában keres menedéket. Ez azonban nem kell, hogy feltétlen pluszkilókkal járjon: olyan ételekkel is feldobhatjuk a hangulatunkat, melyek kifejezetten egészségesek, és az alakunk sem sínyli meg őket. A most következő grépfrútos-avokádós saláta éppen ilyen.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 2 ek. fehérborecet
- 1 tk. dijoni mustár
- fél tk. só
- 1/4 tk. bors
- 2 közepes grépfrút
- 2 avokádó
- 1 édeskömény
- 60 g rukkola
Elkészítés:
- Készíts el először az öntetet: keverd össze a fehérborecetet a mustárral, a sóval és a borssal, majd tedd félre.
- A grépfrútot szeleteld fel és finoman hámozd meg. Az avokádót vágd fel kockákra, az édesköményt pedig szeletekre.
- Mindent púpozz a rukkola tetejére, végül pedig locsold meg az egész salátát az öntettel. Fogyaszd friss bagettel, pirítóssal halak vagy csirke mellé.