Gasztro

Szülőtársait akarta figyelmeztetni a sokkoló fotóval az anya

Tanulságos képet osztott meg meg az anya a Facebookon.

Miután megtudta, mennyi cukor van az Angliában népszerű Cadbury csokitojásban, egy anya látványos és figyelemfelkeltő tettével akarta erre felhívni a figyelmet. Hogy pontosan megmutassa szülőtársainak, mivel is tömik magukat a gyerekek, Rebecca Bilham fotót készített arról, mennyi is az annyi. A csokitojás mellé egy dagadó cukorhegyet lapátolt, a kép alatt ezzel a megjegyzéssel:

„Ennyi a cukormennyiség egy darab csokitojásban? Csak nem, a kutyafáját! Amikor valami, ehhez hasonlóan érdekeset látok, muszáj megosztanom a többi szülőtárssal is, hogy tudjanak róla.”

A fotó szerint tehát egy kis Cadbury csokiban öt teáskanál cukor lapul, miközben az Amerikai Szív Egyesület azt ajánlja, hogy a gyerekek legfeljebb hat teáskanálnyi (kb. 25 gramm) hozzáadott cukrot fogyasszanak naponta. Vagyis, ha ezt be akarják tartani, tulajdonképpen meg is van egy csokitojással a napi fogyasztható cukormennyiségük (kb. 22 gramm). Ennél valószínűleg több cukros ételt esznek átlagosan a gyerekek, főleg az ünnepek során. Tanulságos…

Cafe Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top