A most következő brownie-recept több problémára is megoldást jelenthet. Tudod, hogy valami egészségeset kéne enned, de csak az édességet kívánod? Vagy: sehogy nem tudod rávenni a kicsiket a zöldségevésre? Adj egy kis spenótot a brownie-hoz! Így máris felturbóztad antioxidánsokkal, A-vitaminnal, vassal és kalciummal. Az ízén pedig nem rontottál, sőt. Mutatjuk!
Hozzávalók:
- 1 csésze teljes kiőrlésű fehérliszt
- 1 csésze mandulaliszt
- 2 csésze barnacukor
- 1 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 ek. só
- 1 ek. sütőpor
- 1 csésze víz
- 1 csésze olívaolaj
- 2-3 tk. vaníliakivonat
- 4 csésze friss spenót
- 1/2 csésze étcsoki chips
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsük elő a sütőt.
- Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót.
- A folyékony hozzávalókat, valamint a spenótot tegyük turmixgépbe, és keverjük krémesre.
- Lassan adjuk a száraz hozzávalókhoz, óvatos mozdulatokkal elkeverve. Végül a csokichipset is keverjük hozzá.
- Oszlassuk el a tésztát egy szögletes tortaformában, majd 20-25 percig süssük. Akkor készült el, ha egy fogtisztító pálcika tisztán jön ki a közepéből.