Gasztro

Két csokis süti, amitől szuper lesz a hétvégéd

Egy csokis sütit soha nem utasítanánk vissza, de most, ebben a hideg téli hétvégén különösen jól fog esni egy jó brownie vagy egy zseniális csokis pite. Két eszméletlen finom receptet hoztunk!

Lehet az csokis keksz, csokikrém, csokis palacsinta, csak csoki legyen, és sok! Bloggereink csokis sütijei közül választottunk két igazi nagyágyút a hétvégére!

Csokis-földimogyorós brownie

csokis suti recept brownie sutemeny

Csokis-földimogyorós süti (Fotó: Sweet Home blog)

„Mindenképp valami olyat szerettem volna sütni, ami egyszerű, és gyorsan megvan. Mert most ennyi fért bele. Sikerült. 

Már az elején egyértelmű volt, hogy ez bizony valamilyen brownie lesz, csak még azt nem tudtam, hogy milyen.

A brownie nálam alapból nagy kedvenc (ha ide kattintasz, láthatod, hogy hányféle verzióban csináltam már), egyszerűen imádom. Puha, szaftos, csokis. A legjobb módja a csokievésnek.

Emellett ez az egyik leggyorsabban elkészíthető süti: csokit-vajat olvaszt, tojást cukorral habosít, ezeket plusz a lisztet összekever, mehet a formába, sül kb. 25 percet (ha dupla adagot csinálunk tepsiben, akkor persze kicsit többet, de ennyit igazán megéri várni), és kész. Egyszerű, elronthatatlan, gyors.

Van persze egy-két alapvető szabály, amit megéri szem előtt tartani, ha brownie-t süt az ember, de most nem részletezem – írtam már erről egy bejegyzést, akit érdekel, ide kattintva megtudhatja a tökéletes brownie titkát.

Lényeg a lényeg: a brownie mindig jó ötlet, ha gyorsan szeretne valamilyen finom sütit az ember.”

Hozzávalók egy 20 cm-es kistortához:

a brownie-hoz:

  • 150 g vaj
  • 150 g étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 75 g liszt

a ganache-hoz:

  • 180 g étcsokoládé
  • 180 g tejszín

a tetejére:

  • földimogyoró, durvára törve

A recept a Sweet home blogon folytatódik.

Sós karamellás, csokoládémousse-os pite

csokis pite sutemeny recept

Sós-karamellás, csokis pite (Fotó: Ízből tíz blog)

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es kivehető aljú  piteformához)

A pitetésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 100 g porcukor
  • 150 g vaj
  • 1 egész tojás
  • csipet só

A sóskaramell-réteghez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 90 g vaj
  • 200 ml tejszín
  • nagy csipet só

A csokoládémousse-hoz:

  • 200 g étcsokoládé felaprítva (legalább 65% kakaótartalommal) 
  • 2 nagy tojás
  • 20 g kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 200 ml tejszín (legalább 30%-os)
  • ízlés szerint tonkabab (opcionális)

A recept az Ízből tíz blogon folytatódik. 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top