Napokon belül megérkezik végre a tavasz, a hangulatunk is egyre jobb a hideg elmúltával. Miért ne köszönthetnéd a legszebb évszakot egy mediterrán hangulatú, tojásos rántottával, melyet ráadásul percek alatt összedobhatsz? Íme a recept:
Hozzávalók
2 nagy tojás
kb. 1 gramm kóser só
0,7 cl extra szűz olívaolaj
egy csipet pirospaprika-pehely
115 gramm előre csomagolt bébispenót
½ szárított paradicsom, apróra vágva
5 gramm reszelt parmezán
fekete bors és petrezselyem a díszítéshez
1 zöldpaprika
Verd fel a tojásokat egy csipetnyi sóval. Öntsd az olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítsd egy percig. Tedd bele a spenótot és a pirospaprikát, majd főzd addig, míg a spenót szinte fonnyadt nem lesz. Ezután add hozzá a szárított paradicsomot és a zöldpaprikát, és főzd további fél percig.
Végül add hozzá az egészhez a felvert tojást, és folyamatosan kevergetve főzd addig, míg össze nem áll az egész. Ha kész, szórd meg parmezánnal, borssal és petrezselyemmel.