Nincs jobb az ötperces mediterrán rántottánál

nlc | 2018. Március 06.
Ha egy kicsit feldobnád a reggelit, mindenképpen próbáld ki a mediterrán rántottát.

Napokon belül megérkezik végre a tavasz, a hangulatunk is egyre jobb a hideg elmúltával. Miért ne köszönthetnéd a legszebb évszakot egy mediterrán hangulatú, tojásos rántottával, melyet ráadásul percek alatt összedobhatsz? Íme a recept:

Hozzávalók

2 nagy tojás

kb. 1 gramm kóser só

0,7 cl extra szűz olívaolaj

egy csipet pirospaprika-pehely

115 gramm előre csomagolt bébispenót

½ szárított paradicsom, apróra vágva

5 gramm reszelt parmezán

fekete bors és petrezselyem a díszítéshez

1 zöldpaprika

Forrás: Popsugar.com

Verd fel a tojásokat egy csipetnyi sóval. Öntsd az olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítsd egy percig. Tedd bele a spenótot és a pirospaprikát, majd főzd addig, míg a spenót szinte fonnyadt nem lesz. Ezután add hozzá a szárított paradicsomot és a zöldpaprikát, és főzd további fél percig. 

Végül add hozzá az egészhez a felvert tojást, és folyamatosan kevergetve főzd addig, míg össze nem áll az egész. Ha kész, szórd meg parmezánnal, borssal és petrezselyemmel.

Popsugar

Exit mobile version