Gasztro

Ismét egy hatalmas elismeréssel lett gazdagabb Burján Szafi (x)

Burján Szafi a Glamour of the Year, Év vállalkozója cím után ismét egy hatalmas elismeréssel lett gazdagabb, hiszen a Szafi Free saját márkás termékei közül 18 terméke elnyerte a 2018 Product of the Year díjat a gluténmentes alapanyag kategóriában! Gfk-kutatás alapján, 2000 fogyasztó bevonásával.

A sikerről és az idáig vezető útról Burján Szafit kérdeztük.

Mit kell tudni a Szafi Free termékcsaládról? Kérlek, mutasd be röviden!

Ez az a termékcsalád, amely nem tartalmaz (a kész étel sem):

glutént,
tejet,
tojást,
szóját,
élesztőt,
hozzáadott cukrot.
Zsírszegény vagy csökkentett zsírtartalmú.

És azok is fogyaszthatják, akik valamilyen oknál fogva mellőzik a kukorica- és burgonyafogyasztást!
Az egész világon egyedülálló termékek, ezért a világ szinte minden pontjáról kaptunk már megkereséseket a termékeink forgalmazásával kapcsolatban.

Termékeinket szigorú felügyelet mellett a saját gluténmentes vegán üzemünkben gyártjuk.

 

Melyik ez a 18 termék?


Miben látod a termékcsalád sikerét? Minek köszönheti ilyen rövid idő alatt ezt az elsöprő sikert?

 Másfél év rövid időtartamnak számít, de a termékcsalád piacra dobása előtt is közel másfél évet kellett szentelni a termékfejlesztésre, arra már nem mondhatni, hogy rövid időtartamnak érzékelhető.

Fontos tudni, hogy a Szafi Free termékcsalád lisztkeverék tagjai kölesliszt- és hajdinaliszt-alapúak, melyek alapanyaguknál fogva ugyan gluténmentesek, de a betakarítás és a feldolgozás során nagyon veszélyeztetve vannak gluténszennyeződéssel csakúgy, mint a zab. Ez a tény borzalmasan megnehezítette a dolgunkat, ezért olyan élelmiszer-biztonsági folyamatokat kellett felállítani, amelyekkel gyakorlatilag  nullára csökkentettük a kockázatot, ám amelyek nagyon magas költségekkel járnak. Az idei évben 1250 laborvizsgálatunk van előirányozva, ez hatalmas szám.

Az alapanyagokon felül a másik nagyon fontos tényező, hogy nem csupán egy tulajdonos vagyok, hanem a termékek fejlesztője.

Nagyon maximalista vagyok, továbbá összetett ételérzékenyként nem fogyaszthatok glutént, tejet, tojást, szóját, és emellett nagyon figyelek az alakomra, meg kell válogatnom, hogy mit eszem, mert sajnos nincs sok időm a testedzésre, viszont nagyon hízékony vagyok, ezért fontos számomra, hogy a kész étel zsírszegény legyen.

A márka további sikeressége és fenntarthatósága továbbá annak köszönhető, hogy nem bérgyártókkal dolgozunk, így pontosan tudjuk, mi zajlik a termékek gyártásának minden egyes percében, hiszen saját gluténmentes és vegán üzemmel rendelkezünk. A férjem, Burján Zsombor az, aki az ügyvezetői feladatok mellett nagyon szorosan kézben tartja a minőségirányítást és élelmiszer-biztonságot.

Említetted, hogy te is összetett ételérzékeny vagy, és hízékony. Te is a Szafi Free termékeket fogyasztod?

Igen, természetesen! Az én fejemben született meg a Szafi Free termékcsalád, mivel nem volt a piacon olyan lisztkeverék, amely ennyiféle ételérzékenység mellett bátran fogyasztható amellett, hogy nem híznék tőle. A legtöbb hasonló márkához rengeteg olajat kell adni, vagy nagyon magas a kukorica-, rizs- és burgonyakeményítő-tartalma, tehát nem lassú felszívódású szénhidrátforrás.

Ezért elsősorban magamnak fejlesztettem ki őket, és miután én hónapokig – volt, amit több mint 1 évig – fogyasztottam, csak utána dobtuk piacra, így igen jól megismertem a szervezetre gyakorolt hatásukat.

Boldog vagyok, hogy több tízezer ember életét tudják ezek a termékek élhetővé tenni, lemondások nélkül, és hogy olyan termékeket sikerült megálmodnom, amely nem csak az én életemben vannak jelen napi szinten.

A kisfiadnak – aki most 5 hónapos – is ezeket a termékeket fogod adni?

Igen, majd idővel.  Az Instagram-oldalamon osztom meg a családom étkezését (férjemét, kisfiamét és a sajátomat is), mind a hárman máshogy táplálkozunk.

Beninek eddig még csak a Szafi Reform gluténmentes zabpehelyből adtam, de pár hónap múlva az alacsonyabb rosttartalmú Szafi Free termékekből is kap, mint pl. hajdinás piskóta, karobos muffin, palacsinta, vaníliás zabpuding stb.

Minden termékünkön feltüntetjük a rosttartalmat is, hogy kellő tájékoztatást adjon az anyukáknak és a bélbetegeknek.

Melyik a kedvenc Szafi Free terméked?

Nehéz egyet mondani.  Nagyon szeretem a zabpudingokat, a lángos lisztkeveréket, amelyből nemcsak lángos, hanem vegán fasírt és melegszendvics is süthető, illetve a kedvenc zsemlém a Szafi Free világos kenyér lisztkeverékből készül, a vizes zsemle receptje alapján.


Az expressz lisztkeverékből pedig a kedvenc pizzám vagy kakaós csigám készül. Ezek mind a jelölendő allergén anyagoktól mentesek és zsírszegények, ezért nagyon jól beilleszthetőek a diétámba.

Milyen további termékekkel fog még bővülni a Szafi Free termékcsalád?

Több termék fejlesztésén is dolgozom. A hirtelen megnövekedett igénynek (és leterhelt gyártásunknak) köszönhetően azonban sajnos a tervezettnél lassabban tudjuk őket piacra dobni.

Amit mindenképp ki fogunk adni a következő hetekben, az a Szafi Free fehérjepor lesz, ez egy nagyon könnyen emészthető alapanyagból fog állni, amit ételérzékenyek is fogyaszthatnak. A fehérjebevitelemet több mint 2 éve ebből a termékből biztosítom.


Hogyan tudod összeegyeztetni ezt a nagymértékű fejlődést az anyasággal?

Szerencsére nagyon jól, sok kiváló kollégánk van, így én maximálisan a fiamra tudok koncentrálni, itthon vagyok vele, és itthonról (az ő engedélyével ) fejlesztem a termékeket, illetve kezelem a közösségi médiát.

A kereskedelmi és üzleti feladatokat a férjem irányításával közel 100 kolléga végzi a cégünknél.

Nem szoktam nagy dolgokat előre tervezni, persze jelenleg is számos projekten dolgozunk, de amióta anya lettem, azóta az a legfontosabb, hogy minél több időt tölthessünk együtt hármasban. Tehát ahogy az idő engedi, úgy megvalósítjuk a tervezett projektjeinket, de előre megírt forgatókönyvünk vagy stratégiai tervünk nincsen. 

Köszönjük Szafinak az interjút, és további sok sikert kívánunk mind az üzleti világban, mind a magánéletében!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top