Gasztro

Ezzel a tárolási trükkel egy hétig frissen tarthatod a salátát

Nincs több szomorú, fonnyadt saláta!

Két-három nap után megfonnyadnak a frissen vásárolt salátafélék? Nem biztos, hogy a minőségükkel van a gond. Egy ügyes tárolási módszerrel tovább frissen és ropogósan tarthatók a zöldek – most lépésről lépésre eláruljuk, hogyan.

  1. Kezdd azzal, hogy alaposan megmosod a salátát. Áztasd jéghideg vízbe, 3 alkalommal.
  2. Hagyd teljesen megszáradni. A legjobb, ha elősegíted a folyamatot egy salátacentrifugával.
  3. Fogj egy légmentesen zárható zacskót, és béleld ki papírtörlőkkel. 
  4. Pakold bele a megszáradt leveleket, majd a tetejére tegyél egy újabb papírtörlőt. 
  5. Zárd le a tasakot, és tárold hűtőben, akár 1 héten át.

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top