Ez a sajttorta az ékes bizonyíték arra, hogy néha igenis jobban járunk, ha a könnyebb utat választjuk. Sütés nélkül is éppolyan isteni, mint a hagyományos sajttorták. Biztos sikerélményt jelent azoknak is, akik csak kezdők a konyhában. Íme:
Egyszerű, sütés nélküli sajttorta
Hozzávalók (12-16 szelethez):
A torta aljához:
- kb. 20 darab graham keksz (nagyjából másfél csészényi kekszmorzsa legyen belőle)
- 2 ek. barna cukor
- 6 ek. olvasztott vaj
A krémhez:
- 450 g krémsajt
- 1 konzerv sűrített tej
- 2 ek. frissen facsart citromlé
- 1 ek. vanília kivonat
Elkészítés:
- Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat.
- A kekszes alapot egyengesd a torta forma aljába. A széleket hagyd kicsit magasabbra.
- 10 percre tedd be a hűtőbe a kekszes alapot, és készítsd el a krémet.
- Robotgéppel keverd krémesre a krémsajtot, majd add hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. További 2 percig keverd.
- Kanalazd a krémet a torta tetejére, majd az egészet tedd be a hűtőbe minimum 4 órára, vagy egy egész éjszakára.
- Díszítsd karamellszósszal, vagy friss gyümölcsökkel.