Gasztro

Ha csak egy desszertet készítesz a hétvégén: mennyei, sütés nélküli sajttorta

Sajttortareceptekből sosem elég, pláne azokból, amelyek sütés nélkül, pofonegyszerűen készülnek.

Ez a sajttorta az ékes bizonyíték arra, hogy néha igenis jobban járunk, ha a könnyebb utat választjuk. Sütés nélkül is éppolyan isteni, mint a hagyományos sajttorták. Biztos sikerélményt jelent azoknak is, akik csak kezdők a konyhában. Íme:

Egyszerű, sütés nélküli sajttorta

Ha csak egy desszertet készítesz a hétvégén: mennyei, sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók (12-16 szelethez):

A torta aljához:

  • kb. 20 darab graham keksz (nagyjából másfél csészényi kekszmorzsa legyen belőle)
  • 2 ek. barna cukor
  • 6 ek. olvasztott vaj

A krémhez:

  • 450 g krémsajt
  • 1 konzerv sűrített tej
  • 2 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 ek. vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat. 
  2. A kekszes alapot egyengesd a torta forma aljába. A széleket hagyd kicsit magasabbra.
  3. 10 percre tedd be a hűtőbe a kekszes alapot, és készítsd el a krémet.
  4. Robotgéppel keverd krémesre a krémsajtot, majd add hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. További 2 percig keverd.
  5. Kanalazd a krémet a torta tetejére, majd az egészet tedd be a hűtőbe minimum 4 órára, vagy egy egész éjszakára.
  6. Díszítsd karamellszósszal, vagy friss gyümölcsökkel.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top