Gasztro

Származása miatt nem kapott asztalt a pár egy menő étteremben

A bangladesi-pakisztáni származású páros egy menő étteremben lett a rasszizmus áldozata.

Fatima Rajina és Nasar Rahman, mindketten brit állampolgárok – pakisztáni és bangladesi felmenőkkel. A 30 éves nő és a 28 éves férfi a népszerű Cote Brasserie étteremlánc egyik egységében szeretett volna ebédelni, ám a dolgozók megakadályozták, hogy asztalhoz jussanak.

A pár elmondása szerint, mikor megkérdezték, van-e szabad asztal az étteremben, lekezelően végigmérték őket, majd közölték, hogy nincs – miközben a helyiség tele volt üres asztalokkal. Pár perccel később Rahman telefonon hívta fel az éttermet, ahol angol néven mutatkozott be – így pedig csodák csodájára már 5 perc múlva asztalhoz juthatott volna.

„Feldúltan, dühösen és mélyen megsértve éreztük magunkat. Nem akartuk elhinni, hogy ez 2018-ban megtörténhet” – meséli a pár, akik szerint egyértelmű rasszista kicsengése van a történetnek.

Az esetre az étterem is reagált: ők visszautasítják a rasszizmus vádját. Szerintük nyitott politikájukra elég indokot ad, hogy dolgozóik 120 különböző nemzet polgárai. Az ügyet mindenesetre kivizsgálják.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top