Gasztro

Az egész család bereggelizhet az előre elkészíthető, sütőben sült zabkásából

Mi történik, ha az egész estén át pihentetett zabkásádat bedobod a sütőbe? Kapsz egy isteni finom reggelit!

Mikor már azt hinnénk, mindent láttunk, ami egy zabkásával történhet, felbukkan egy újabb, még izgalmasabb recept. A hagyományos, frissen főzött zabkását már biztosan próbáltad, és szerintünk az egész estés verzió sem ismeretlen. Ebben a receptben az előre bekevert zabkását kell a hűtőben pihentetni, aztán csak berakni a sütőbe. Egy előre elkészített nagyobb adaggal így az egész család jóllakhat, vagy elrakhatod egy hétre előre, aztán reggelente csak újra kell melegítened egy-egy adagot.

Sütőben sült zabkása

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

  • 2 ek. sótlan vaj és még egy kicsi az edény kivajazásához
  • 1 nagy tojás
  • 3 csésze tej
  • 1/4 csésze méz vagy juharszirup
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 2 csésze nagyszemű zabpehely
  • magvak, aszalt, vagy friss gyümölcs, kókuszchips

Elkészítés:

  1. Vajazz ki egy 20×20 centis tepsit, aztán tedd félre.
  2. A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a tojással, a tejjel, a mézzel, az édesítővel, a fahéjjal és a vaníliával. 
  3. Keverd hozzá a sütőport, a sót, és a zabpelyhet is. Ízlés szerint adj hozzá mandulát, diót, friss, vagy aszalt bogyós gyümölcsöket.
  4. Fedd le a tepsit, és pihentesd a zabkását egy éjszakán (8 órán) át hűtőben.
  5. Másnap reggel nincs más dolgod, mint 175 fokos sütőben, 45 perc alatt készre sütni. Tálald melegen, kókuszchipsszel a tetején.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top