Gasztro

Neked milyen az igazi? Videón a Nagy Tormateszt!

Jön a húsvét, jön a tormaszezon. Na de melyiket vegyük, ha igazán csípőset akarunk, melyiket, ha inkább lágyat, és egyébként is, van-e jobb az igazi reszelt tormánál? Mi kipróbáltuk mindet, hogy nektek könnyebb legyen a választás. Sőt, még egy házi receptet is mutatunk!

Tejszínes, ecetes, extra csípős, mi több, wasabis… Rengeteg cég gyárt rengeteg fajta tormát, nehéz eligazodni, melyikkel nem nyúlunk mellé. Nekiültünk, és becsülettel végigkóstoltuk a tormapiac meghatározó darabjait. Hogy számszerűsíteni tudjuk az eredményt, két kategóriában (íz és csípősség-fok) pontoztunk minden terméket egy hatfokú skálán. A legkevésbé csípős, illetve a legkevésbé finom kapott 1 pontot, a legcsípősebb és a legízletesebb pedig 6-ot. A végén átlagoltunk, így jött ki a sorrend, amit a videónkból megtudhattok.

Nem kíméltük magunkat. Kóstolt olyan, aki bottal se nyúlna tormához hétköznapi körülmények között, és olyan is, akinek a csípős olyan, mint másnak a reggeli kakaó. Reméljük, hogy a segítségetekre leszünk, akkor megérte a gyöngyöző homlok, a kaparó torok (a másnapról meg inkább ne beszéljünk).

Tesztünk egy rejtélyes, címke nélküli darabja Adél kollégánk saját készítésű tormája volt. Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, íme, itt a recept, felfedjük a titkos összetevőket:

  • egy szép nagy torma lereszelve
  • egy kávéskanál minőségi, nem csípős mustár
  • egy evőkanál almaecet

És akkor

tádámm!

Eláruljuk a végső sorrendet is:

Íz alapján:
I. helyezett: Friss torma
II. helyezett: házitorma és UNIVER Reszelt torma
III. helyezett: KOCH asztali torma, extra erős

Csípősségfok szerint:
I. helyezett: KOCH asztali torma, extra erős
II. helyezett: házitorma
III. helyezett: KOCH Wasabis torma

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top