Most, hogy kiderült, milyen esküvői tortával készülnek Harry herceg és Meghan Markle királyi frigyére, sokan rögtön megkívántuk a citromos-bodzás tortát. Mivel Claire Ptakot titoktartásra kötelezték a recepttel kapcsolatosan, mi most egy alternatív megfelelőjét hoztuk el nektek.
Hozzávalók:
A piskótához
- 450 g sózatlan vaj
- 450 g porcukor
- 8 közepes tojás
- 450 g finomliszt
- 18-20 g sütőpor
- 2 citrom (csak a héja)
- 12 cl bodzalikőr
A töltelékhez
- 80 gram Lemon curd (angol citromkrém)
- 1,5 cl bodza likőr
A citromos vajkrémhez
- 140 g puha vaj
- 280 g porcukor
- 2-3 cl tej
- 1 citrom héja és leve
Keverd össze a vajat és a cukrot egy nagy keverőedényben, majd add hozzá a tojásokat és keverd őket simára. A lisztet és a sütőport egy külön tálba öntsd, majd apránként adagold hozzá a tojásos keverékhez. Reszeld bele a citromhéjat a keverékbe, majd a bodzalikőrt is csurgasd hozzá.
Oszd három részre a masszát, és öntsd vajjal kikent piskótaformákba, egy kicsibe, egy közepesbe és egy nagyba. Közben melegítsd elő a sütőt 160-180 fokra, majd tedd be a keverékeket sülni körülbelül félórára. Ha kivetted a piskótákat a sütőből, hagyd őket teljesen kihűlni. A citromos vajkrémhez csak keverd össze a hozzávalókat, és tedd a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Végül a töltelékhez keverd össze a citromlevet és bodzalikőrt. Helyezd egymásra a piskótákat (a legkisebbet legfelülre), és töltsd meg mindegyiket a töltelékkel és a vajkrémmel. Ha van kedved és erőd, díszítsd a tortát. Aztán képzeld azt, hogy te vagy Meghan Markle, és mindjárt hozzámész Harry herceghez. Nem is tudjuk, hogy melyik a jobb: a torta vagy ez a fantáziakép.