Gasztro

Készítsd el Harry herceg és Meghan Markle esküvői tortáját!

Végre bejelentették, milyen esküvői tortát kóstolhatnak majd a Harry herceg és Meghan Markle frigyét ünneplő vendégek?

Most, hogy kiderült, milyen esküvői tortával készülnek Harry herceg és Meghan Markle királyi frigyére, sokan rögtön megkívántuk a citromos-bodzás tortát. Mivel Claire Ptakot titoktartásra kötelezték a recepttel kapcsolatosan, mi most egy alternatív megfelelőjét hoztuk el nektek.

Hozzávalók:

A piskótához

  • 450 g sózatlan vaj
  • 450 g porcukor
  • 8 közepes tojás
  • 450 g finomliszt
  • 18-20 g sütőpor
  • 2 citrom (csak a héja)
  • 12 cl bodzalikőr

Forrás: ThinkstockPhotos

A töltelékhez

  • 80 gram Lemon curd (angol citromkrém)
  • 1,5 cl bodza likőr

A citromos vajkrémhez

  • 140 g puha vaj
  • 280 g porcukor
  • 2-3 cl tej
  • 1 citrom héja és leve

Keverd össze a vajat és a cukrot egy nagy keverőedényben, majd add hozzá a tojásokat és keverd őket simára. A lisztet és a sütőport egy külön tálba öntsd, majd apránként adagold hozzá a tojásos keverékhez. Reszeld bele a citromhéjat a keverékbe, majd a bodzalikőrt is csurgasd hozzá.

Oszd három részre a masszát, és öntsd vajjal kikent piskótaformákba, egy kicsibe, egy közepesbe és egy nagyba. Közben melegítsd elő a sütőt 160-180 fokra, majd tedd be a keverékeket sülni körülbelül félórára. Ha kivetted a piskótákat a sütőből, hagyd őket teljesen kihűlni. A citromos vajkrémhez csak keverd össze a hozzávalókat, és tedd a hűtőbe, hogy megszilárduljon. 

Végül a töltelékhez keverd össze a citromlevet és bodzalikőrt. Helyezd egymásra a piskótákat (a legkisebbet legfelülre), és töltsd meg mindegyiket a töltelékkel és a vajkrémmel. Ha van kedved és erőd, díszítsd a tortát. Aztán képzeld azt, hogy te vagy Meghan Markle, és mindjárt hozzámész Harry herceghez. Nem is tudjuk, hogy melyik a jobb: a torta vagy ez a fantáziakép.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top