Az amerikaiak nagyon élen járnak a furcsa ételkombinációkban. Bacon juharsziruppal vagy rántott csirke waffle-lel? Ezek a párosítások annyira hétköznapinak számítanak, hogy egy kávézó menüjén vagy sokszor az iskolai büfében is megtalálhatók.
De vannak még ennél is furcsább kombinációk, amelyeknek az ízére esküsznek, akik már kipróbálták:
- Fagyi sült krumplival: elsőre borzasztóan hangzik, de a varázsát állítólag a sós és édes íz keverése adja
- Lekvár a hamburgerben: ez még egy egészen elfogadható kombinációnak tűnik, végül is sok sült húshoz is fogyasztunk gyümölcsszószokat
- Megsózott dinnye: azt gondolhatnánk, hogy a só kellemetlen utóízt hagy maga után, valójában azonban csak még jobban kihozza a dinnye édes ízét
- Almás pite egy szelet chedar sajttal: a szakértők szerint úgy a legjobb, ha frissen sült almás pitére rakjuk
- Avokádó csokival: némiképp ellensúlyozza a csoki magas kalóriatartalmát, ha egészséges avokádóval kombináljuk
- Chips a szendvicsbe: pár szelet ropogós chips képes feldobni az amúgy unalmas szendvicset