Tökéletesen értjük, miért lett az alábbi receptből a pinterestezők kedvence: a fokhagymás vajjal és parmezánnal megspékelt édesburgonya egyszerű, mégis ellenállhatatlan. Nem csoda, hogy 335 ezren mentették el.
Mutatjuk, hogyan készítheted el te is.
Fokhagymás-vajas édesburgonya parmezánnal
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 4 közepes édesburgonya
- olívaolaj
- 3 ek. olvasztott vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. friss petrezselyem
- só, bors
- 2 ek. reszelt parmezán
Elkészítés:
- A megmosott édesburgonyák végeitől szabadulj meg, majd vágd fel őket 12 karikára. Kend meg őket olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 25-30 percen át süsd puhára.
- Hagyd a szeleteket a tepsin, és egy villával nyomkodd a közepüket finoman pürésre – úgy, hogy még megőrizzék a formájukat.
- A felaprított fokhagymát és a petrezselymet keverd el a vajban, majd kend meg vele a burgonyát. Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Tedd vissza a grillre 15 percre. Ha elkészült, szórd rá a parmezánt, és tálald azonnal.