Gasztro

Ezt az édesburgonyás receptet imádja a Pinterest

Édesburgonya még nem volt olyan ínycsiklandó, mint a Pinterest kedvenc receptjében.

Tökéletesen értjük, miért lett az alábbi receptből a pinterestezők kedvence: a fokhagymás vajjal és parmezánnal megspékelt édesburgonya egyszerű, mégis ellenállhatatlan. Nem csoda, hogy 335 ezren mentették el.

Mutatjuk, hogyan készítheted el te is.

Fokhagymás-vajas édesburgonya parmezánnal

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 4 közepes édesburgonya
  • olívaolaj
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss petrezselyem
  • só, bors
  • 2 ek. reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. A megmosott édesburgonyák végeitől szabadulj meg, majd vágd fel őket 12 karikára. Kend meg őket olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 25-30 percen át süsd puhára.
  2. Hagyd a szeleteket a tepsin, és egy villával nyomkodd a közepüket finoman pürésre – úgy, hogy még megőrizzék a formájukat. 
  3. A felaprított fokhagymát és a petrezselymet keverd el a vajban, majd kend meg vele a burgonyát. Ízlés szerint sózd, borsozd.
  4. Tedd vissza a grillre 15 percre. Ha elkészült, szórd rá a parmezánt, és tálald azonnal. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top