Használd ki a szezont, mert rövid! Két szuper medvehagymás recept

nlc szerk | 2018. Március 30.
Olyan rövid a medvehagymaszezon, hogy meg kell becsülni minden percét. Mára is hoztunk két receptet, amelyet érdemes kipróbálni.

Legszívesebben reggeltől estig medvehagymás ételeket készítenél? Akkor íme két újabb medvehagymás recept, amelyet te is szeretni fogsz!

Medvehagymás sajtkrém

„Mindjárt véget ér a szezon, medvehagymát a kiflire!

Tudom, sokan már unják a medvehagymát, de én még egyáltalán nem. Sőt, ha lehet, a legtöbb megszokott ételt megvariálom, feldobom vele.

Most egy sajtkrémet hoztam, aminek az ötletét még a gyerekeim bölcsis korában tanultam. Ott ugyanis igyekeznek mindent pépes alakban kenni a kenyérre, hogy a picik egyszerűen meg tudják enni. Volt jó pár kence, ami kifejezetten tetszett, a sajtkrémjük is ilyen volt, otthon is többször készítettem.

Ezt a receptet dobtam fel most a szezon kedvencével, amihez az kiflit is én sütöttem.”

Medvehagymás sajtkrém (Fotó: Tetovált lány konyhája)

 

Hozzávalók:

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik. 

 

Medvehagymás pogácsa

„Végre itt a tavasz, és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni, mondjuk, én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz, és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező.

A recept a korábbi sajtospogácsa-recept, amit nagyon szeretünk. Most egy kicsit kevesebb sajt és annál több medvehagyma került bele.”

Medvehagymás pogácsa (Fotó: Sweet Bonnie)

Hozzávalók:

A tetejére:

A recept a Sweet Bonnie blogon folytatódik. 

 

 

Exit mobile version