Nem tudhatjuk, nem jön-e több locsoló a házhoz, mint amennyire számítunk, azaz nem árt, ha alaposan feltankolunk húsvét előtt vendégváró finomságokból. A legegyszerűbb, ha segítségül hívjuk a leveles tésztát: így gyúrás és dagasztás nélkül is isteni sütiket varázsolhatunk az asztalra – például egy üde epres csigát.
Epres csiga
Hozzávalók:
- fél csésze eperkompót
- liszt
- 1 csomag leveles tészta
- fél citrom reszelt héja
- kristálycukor
Elkészítés:
- Az eperkompótot turmixban pürésítsd. Használhatsz sűrű eperdzsemet is.
- A tésztát lisztes felületre terítsd ki, majd kend rá az eperkrémet. Szórd rá a citromhéjat is.
- Tekerd fel az egészet egyben, csomagold folpackba, és tedd be a hűtőbe 30 percre vagy egy órára.
- A sütőt ezalatt 175 fokra melegítsd elő.
- A tekercset egy éles késsel szeleteld fel csigákra, majd helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. 15 percig süsd őket, majd fordíts egyet a tepsin, és további 8-12 percig hagyd a sütőben. Még melegen szórd meg cukorral, aztán kínáld szoba-hőmérsékletűre hűlve.