Gasztro

Isteni, 5 hozzávalós epres csiga, ami a lustáknak is megnyeri a húsvétot

Húsvétkor is készítsünk be a hűtőbe egy-két csomag leveles tésztát, és akkor nem érhet meglepetés.

Nem tudhatjuk, nem jön-e több locsoló a házhoz, mint amennyire számítunk, azaz nem árt, ha alaposan feltankolunk húsvét előtt vendégváró finomságokból. A legegyszerűbb, ha segítségül hívjuk a leveles tésztát: így gyúrás és dagasztás nélkül is isteni sütiket varázsolhatunk az asztalra – például egy üde epres csigát.

Epres csiga

Hozzávalók:

  • fél csésze eperkompót
  • liszt
  • 1 csomag leveles tészta
  • fél citrom reszelt héja
  • kristálycukor

Elkészítés:

  1. Az eperkompótot turmixban pürésítsd. Használhatsz sűrű eperdzsemet is.
  2. A tésztát lisztes felületre terítsd ki, majd kend rá az eperkrémet. Szórd rá a citromhéjat is.
  3. Tekerd fel az egészet egyben, csomagold folpackba, és tedd be a hűtőbe 30 percre vagy egy órára.
  4. A sütőt ezalatt 175 fokra melegítsd elő. 
  5. A tekercset egy éles késsel szeleteld fel csigákra, majd helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. 15 percig süsd őket, majd fordíts egyet a tepsin, és további 8-12 percig hagyd a sütőben. Még melegen szórd meg cukorral, aztán kínáld szoba-hőmérsékletűre hűlve.

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top