Csokirajongók, ezt a sütés nélküli tortát imádni fogjátok! Érdemes kipróbálni egy kis meggyel is, az a verzió is őrülten finom.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 2 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg olvasztott étcsokoládé
- 5 dkg porcukor
- 6 evőkanál tej
A krémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1,5+2 dl habtejszín
- 2 dkg cukor
- 2 dkg vaj
Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük, és kézzel egy 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A krémhez az 1,5 dl tejszínt megmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit, a cukrot és a vajat, és kevergetve összeolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, majd ha langyosra hűlt, akkor felverjük a 2 dl habtejszínt, és összeforgatjuk a csokis keverékkel.
A csokis krémet az alapra simítjuk, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ha megdermedt, óvatosan lecsatoljuk a tortaforma oldalát, és így tálaljuk.