Hozzávalók:
- élesztő
- negyed csésze meleg víz
- 1 csésze meleg tej
- 2 nagy tojás
- 1/3 csésze cukor
- fél csésze olaj
- negyed csésze narancslé
- 2 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 teáskanál só
- 5 csésze liszt
A bevonathoz:
- 2 csésze cukor
- negyed csésze víz
- 1 evőkanál narancsos lekvár
- fél teáskanál olvasztott vaj
Elkészítés:
- Meleg vízben futtassuk fel az élesztőt. Egy nagy tálban keverjük jól el a tejjel, az olajjal, a tojásokkal, a cukorral, narancslével, sóval és 3 csészényi liszttel. Keverjük hozzá egyenletesen a többi lisztet is.
- Az összegyúrt tésztát helyezzük egy sima, lisztes felületre, takarjuk le egy textilkendővel, és hagyjuk egy óra hosszat kelni.
- A megkelt tésztát szaggassuk 13 felé. 12 darabból formáljunk hosszúkás alakot. A közepéig hasítsuk mindegyiket kétfelé, és fonjuk össze a két végét. A 13. darabot osszuk 12 apró gömbre, és illesszünk egyet-egyet a nagyobb darabokhoz (ez lesz a nyuszik farka). Pihentessük a nyusziformákat újabb fél óráig, majd egy kivajazott tepsiben 375 fokon, 12-15 perc alatt süssük őket készre
- Egy kis edényben keverjük össze a bevonathoz valókat, és a kész nyusziformákat kenjük be az így kapott mázzal.
(Forrás: tasteofhome)