Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Naranccsal bevont nyuszis rudacskák húsvétra

Alternatív kalácsrecept a nyuszis formák kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • élesztő
  • negyed csésze meleg víz
  • 1 csésze meleg tej
  • 2 nagy tojás
  • 1/3 csésze cukor
  • fél csésze olaj
  • negyed csésze narancslé
  • 2 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál só
  • 5 csésze liszt

A bevonathoz:

  • 2 csésze cukor
  • negyed csésze víz
  • 1 evőkanál narancsos lekvár
  • fél teáskanál olvasztott vaj

Elkészítés: 

  1. Meleg vízben futtassuk fel az élesztőt. Egy nagy tálban keverjük jól el a tejjel, az olajjal, a tojásokkal, a cukorral, narancslével, sóval és 3 csészényi liszttel. Keverjük hozzá egyenletesen a többi lisztet is.
  2. Az összegyúrt tésztát helyezzük egy sima, lisztes felületre, takarjuk le egy textilkendővel, és hagyjuk egy óra hosszat kelni. 
  3. A megkelt tésztát szaggassuk 13 felé. 12 darabból formáljunk hosszúkás alakot. A közepéig hasítsuk mindegyiket kétfelé, és fonjuk össze a két végét. A 13. darabot osszuk 12 apró gömbre, és illesszünk egyet-egyet a nagyobb darabokhoz (ez lesz a nyuszik farka). Pihentessük a nyusziformákat újabb fél óráig, majd egy kivajazott tepsiben 375 fokon, 12-15 perc alatt süssük őket készre
  4. Egy kis edényben keverjük össze a bevonathoz valókat, és a kész nyusziformákat kenjük be az így kapott mázzal.

(Forrás: tasteofhome)

Címlap

top