A nagy húsvéti sütés-főzés után most egy kicsit lazítunk, a gyors vacsorák/ebédek közül választunk holnapra menüt, hogy aztán újult erővel térjünk vissza majd a konyhába.
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg spagetti
- 1 száraz zsemle
- 2 ek. vaj
- 15 dkg cheddar sajt
- 10 dkg camembert
- 3 ek. reszelt parmezán
- 4 dl főzőtejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyem, aprítva
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre (al dente). A zsemlét konyhai aprítóval daráljuk morzsásra vagy vágjuk nagyon apró kockákra, majd egy serpenyőben 1 evőkanál vajon pirítsuk aranysárgára, tegyük félre. Egy lábasba tegyük a maradék vajat, keverjük hozzá a sajtokat, és amikor felolvadtak, öntsük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral, majd főzzük sűrűre. Ha túl sűrűnek találjuk, a tészta vízével hígítsunk rajta, majd forgassuk össze a spagettivel. A zsemlemorzsával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.