Lélekben már valószínűleg mind készen állunk a tavaszra, a melegre, a napsütésre. A testünk azonban nem biztos, hogy ilyen gyorsan kiheverte a telet: a napfény hiánya, a kevés mozgás és a mínuszok nem maradtak nyomtalanul. Az első lépés, hogy energetizáljuk magunkat, hogy változtatunk az étkezési szokásainkon, és minél több tápláló, méregtelenítő ételt fogyasztunk. Például az alábbiak közül:
1. Articsóka
Az articsóka a máj méregtelenítésében játszik jelentős szerepet, de a hosszú élet titkát is sokan látják benne.
2. Cékla
A májat a cékla is remekül kipucolja, és a szervezetben keletkezett gyulladásokat is képes csökkenteni.
3. Gomba
Szeléntartalmának hála, a gomba jótékony hatással van a pajzsmirigy működésére, miközben az egész emésztésünket harmonizálja.
4. Tengeri só
Stresszes időszak után vagy alatt érdemes egy kicsit növelni a só bevitelét a szervezetbe – csak arra figyeljünk, hogy jó minőségű, tengeri sót fogyasszunk.
5. Gouda sajt
A Gouda sajtban található K2-vitamin szuper hatással van a csontjaink egészségére, erre a mozgalmas, tavaszi-nyári időszak előtt kiemelten érdemes odafigyelni.