Gasztro

Tavaszi hangulat a tányérodon: görög joghurtos csirkesalátával töltött paprika

Íme egy ebéd, amely nemcsak könnyű és egészséges, de még látványos is.

Érezted már, hogy mókuskerékbe ragadtál az ebédelési szokásaidat illetően? Ha unod, hogy mindig ugyanaz a lemez, készítsd el a szuper színes és ízletes fogást, amely ráadásul pont olyan vidám, mint a tavasz: egy könnyű, joghurtos csirkesalátával töltött paprika. Bónusz, hogy a maradékot egész héten tárolhatod a hűtőben.

Görög joghurtos csirkesalátával töltött paprika

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 2/3 csésze görög joghurt
  • 2 ek. rizsecet
  • 1/3 csésze petrezselyem
  • 4 szár zeller
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 3 kaliforniai paprika
  • 2 ek. dijoni mustár
  • só,bors
  • hagyma, uborka
  • egy grillcsirke 

Elkészítés:

  1. Először a görög joghurtot, a rizsecetet, és a mustárt keverd össze. Add hozzá a petrezselymet, sózd, borsozd.
  2. A csirkét vágd fel kockákra, a paradicsomokat negyedekbe. Aprítsd fel a zellert, az uborkát és a hagymát is, majd mindent keverj a joghurtba.
  3. A tölteléket adagold a félbe vágott, kimagozott paprikákba. Díszítsd a megmaradt hagymával, petrezselyemmel.

purewow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top