Te is imádod ha a joghurtodat vagy a zabkásád tetejét ropogós granola dobja fel? Sajnos a bolti müzlik és granolák sokszor annyi cukrot tartalmaznak, hogy egy adag az egész napi cukorbevitelünket fedezheti. Szerencsére azonban granolát készíteni a világ legegyszerűbb művelete. Most mutatunk egy isteni, tripla kókuszos változatot.
Tripla kókuszos granola
Hozzávalók (10-12 adaghoz):
- 4 csésze nagy szemű zabpehely
- 1 csésze szeletelt mandula
- 1 tk. fahéj
- 3/4 tk. tengeri só
- fél tk. őrölt gyömbér
- fél csésze olvadt kókuszolaj
- fél csésze juharszirup vagy méz
- 1 tk. vaníliakivonat
- fél csésze kókuszchips
- fél csésze kókuszreszelék
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral borított tepsit.
- Először a mandulát, a fahéjat, a sót és a gyömbér keverjük össze a zabpehellyel.
- Ezután adjuk hozzá az olajat, a szirupot és a vaníliát. Alaposan keverjük el, majd öntsük át a tepsire.
- Először 15 percre tegyük be a sütőbe, majd vegyük ki és keverjük hozzá a kókuszchipset és a kókuszreszeléket. 5-10 percre mehet vissza a sütőbe – vigyázzunk, nehogy túlpiruljon a kókuszchips.
- Miután megsült, a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, anélkül, hogy hozzáérnénk – csak így marad ropogós a granolánk.
- Tároljuk légmentesen 2 héten át, és adjuk joghurthoz, tejhez, zabkásához.